Nieuws:

18-09-2023


Tijdens de jaarlijkse paardenmarkt in Valkenburg-ZH op 13 september jl. is het dorpsarchief van dit Zuidhollandse dorp formeel en ludiek gelanceerd door "dorpsomroeper" Henk Imthorn*.

De Vereniging Oud Valkenburg-ZH neemt de bouw van het dorpsarchief voor haar rekening en de vrijwilligers van de vereniging zijn voortvarend van start gegaan. Het dorpsarchief bevat inmiddels meer dan 5000 foto's, video's en documenten. Al deze foto's, video's en documenten zijn of zullen nog worden voorzien van metagegevens zodat ze makkelijk teruggevonden kunnen worden.

Uniek aan het dorpsarc

26-03-2023


op 26 maart 2023 is in het RTL4 programma "Dit is Holland" aandacht besteed aan het dorpsarchief in opbouw van het Friese dorp Woudsend. In de video wordt uitgelegd waarom het van belang is dorpen en steden hun lokale historische informatie zorgvuldig vastleggen en ontsluiten en dat ze deze informatie ook kunnen gebruiken voor het uitzetten van dorpswandelingen.

Aan het woord komen Douwe Zondervan, voorzitter van de Historische Kring Woudsend en Bauke Folkertsma, directeur DeeEnAa  en initiatiefnemer van het dorpsarchieven initiatief dat draait op het ErfgoedCMS™ van DeeE

27-02-2023


Op 27 februari 2023 heeft Omrop Fryslân in het TV programma "Hjoed" aandacht besteed aan het digitale dorpsarchief van het dorp Easterein. Te zien is hoe de vrijwilligers van de lokale historische commissie uitleg geven over hun drijfveer om het dorpsarchief te bouwen.

Aan het woord komt Jan Hiemstra, hij legt uit dat hij, ook vanwege zijn gevorderde leeftijd van tachtig jaar, veel kennis heeft van het dorp en dat deze kennis niet verloren mag gaan. Ook aan het woord komen Berend en Jetske Santema. Zij leggen uit hoe het enorme project wordt aangepakt en dat er in het dorp ste

23-01-2023


Op 23 januari jl. zijn in Woudsend bij de lokale Historische Kring televisieopnames gemaakt voor het RTL4 programma "Dit is Holland". De opnames zijn gemaakt om bekendheid te geven aan het dorpsarchieven initiatief.

De boodschap is dat het belangrijk is dat lokale historische informatie bewaard blijft en breed beschikbaar komt via een online dorpsarchief. 

Vrijwilligers van de De Historische kring Woudsend hebben uitleg gegeven over de de manier waarop het dorpsarchief wordt gebouwd en ontsloten met het ErfgoedCMS™ van DeeEnAa.

Ook zijn opnames gemaakt in


Locatie